Vedlikehold av utstyr, våren 2006

I løpet av de første månedene av 2006 har vi drevet med en rekke vedlikehold og reparasjoner av vårt utstyr. Dette for å ha utstyret i god teknisk stand. Følgende arbeid har blitt gjort:

1. Installasjon av ny vifte på toalettrommet.

I en periode har avtrekksviften til hyttetoalettet ikke fungert, noe som naturlig nok har hatt en negativ virkning på inneklimaet.. Ny vifte ble skaffet til veie og installert i det gamle avtrekksrøret. 

 

2. Reparasjon av snøfreser

Norsk Folkehjelp Harstad har en Yamaha Snøfreser (FS 828). Denne har ikke vært brukt på noen år, da den ikke lot seg starte. Vi har skiftet olje, plugg og bensin, smurt opp og justert girene, samt strammet beltene. Freseren er nå 100 % i orden.

 

3. Nye navnemerker til folkehjelpsbåten

De første navnemerkene som vi brukte til å uniformere båten med løsnet. Dette hovedsakelig fordi pontongen til gummibåten forandrer størrelse ettersom det er mye og lite luft i den. Vi fikk skaffet til veie nødvendig maskeringsutstyr og valgte heller å male merkene på båten. Vi håper dette sitter bedre.

Takk til Harstad Brannvesen som lot oss arbeide i sin oppvarmede garsje, samt Chili Harstad som lagde maskeringsfolien. Malingen fikk vi hos Farveglede.

Ivar fjerner maskeringsfolien...

... og slik ble resultatet...

4. Fjerning av gamle antenner på folkehjelpshytta

Norsk Folkehjelp sin hytte har hatt en enormt stor antennemast bardunert i tre retninger. Etter de siste års stormer har bardunene røket, noe som førte til at hele masten, som nå var blitt nokså skjev så ut som et kråkereir.

På grunnlag av dette tok vi hele masten ned, fjernet en del gamle antenner (bla NMT 450) som ikke var i bruk og monterte dette slik at det ikke virket så prangende på hytta.

Slik ser antennemasten ut nå:

 

5. Service på den nye scooteren

Den nye snøscooteren er ferdig innkjørt og har vært på sin første service slik at alt skal være klart til påskeberedskapen.

 

6. Nytt elektrisk anlegg på folkehjelpstilhengeren

I den siste tiden har ikke lysene på folkehjelpstilhengeren fungert slik de skal. Blant annet har begge posisjonslysene foran vært knust. I denne forbindelse ble hele det elektriske anlegget, samt alle lyktene skiftet ut.

 Ivar kobler ledninger...

...og lys ble det også!

 

7. Større åpning for innkjøring på depotet

I mange år har vi hatt en utrolig trang innkjørsel til depotet. Dette har ført til mange bulker og skader på bilen. Vi har lenge snakket om å gjøre åpningen større. Nå er jobben gjort, og resultatet ser man under... :-)