Tour De Andørja 06-08 juli 2007

Også i år hadde Norsk Folkehjelp Harstad sanitetsvakt under Tour De Andørja. Dette arrangementet gjennomføres hvert år på Andørja utenfor Harstad. Her kommer bilder og en liten rapport fra denne flotte og spennende helgen...

Kart over Andørja og løype over sykkelrittet.

 

For mer informasjon om selve arrangementet, samt resultater fra de ulike øvelsene, se www.yail.no.

Bildet viser Engenes. Det er på Engenes at det meste skjer. Her er målområdet for sykkelløpet, og det er her de fleste bor. På bildet ser man telt og campingvogner som er plassert på jordet nedenfor kirken.
På fredag ble det arrangert løp. Det var korte distanser for barna, mens de voksne sprang 3 eller 5 km. Denne øvelsen er den første av tre øvelser i "Trippel challenge." Det var ingen uhell under denne øvelsen. Norsk Folkehjelp hadde en post i målområdet og en ute i løypa.
Siden arrangementet er stort og vi trengte mye mannskap, tok vi kontakt med gode venner i Norsk Folkehjelp Tromsø for å høre om noen kunne stille derfra. I løpet av svært kort tid fikk de distribuert en melding via sitt varslingssystem og denne karen, Øystein, takket ja til å komme. Tusen takk til deg for uunnværlig hjelp og en utrolig hyggelig helg!
  På lørdag startet sykkelløpet. Konkurranseklassen syklet først, og på bildet ser vi politibilen som ledet det hele an. I år hadde vi svært mye å gjøre under denne øvelsen. Kort tid etter start veltet noen syklister, som førte til 4-5 skadde. Norsk Folkehjelp var ikke først til skadestedet. 2 av de skadde hadde allerede tatt seg av de to som var hardest skadd og som ble sendt videre til UNN og Harstad. Disse to deltakerne gjorde en flott innsats på skadestedet og Norsk Folkehjelp Sanitet Harstad takker dem for god og enestående hjelp. Hadde det ikke vært for deres innsats ville det lett ha blitt kaotiske tilstander under dette uhellet, med tanke på skadde, syklister, biler og ikke minst  motgående trafikk. Dessuten var skadeomfanget så alvorlig at vi måtte ha hjelp for å få de skadde syklistene i sikkerhet.
  Et annet sted i løypa veltet en syklist og skadet foten. Skaden ble behandlet som brudd. Legeskyssbåten Øyfart måtte komme til Engenes og hadde til sammen med seg 7 mer eller mindre skadde personer til Harstad.
På lørdags kveld var det fest på Engenes. Levende musikk og god stemning...

 

På søndag var det full rulle igjen. På bildet ser vi Sverre og Øystein i helikopteret på vei til toppen av Årbostadtinden. Vi ble fløyet opp for å kunne yte førstehjelp på toppen. I denne øvelsen skal deltakerne i konkurranseklassen springe opp på best mulig tid - første mann til toppen vinner.

Bilde av Åndervåg.
Bilde av Straumen og innover Straumbotn. Flott natur?
Her er pausehytta som ligger på omlag 500 m.o.h. Mange valgte å snu her, mens de sprekeste...
... klatret opp denne steinura til toppen...
... som ligger på 1179 m.o.h. 

Dette er den tredje øvelsen i "Trippel Challenge." Konkurransedeltakerne starter etter jaktstart-prinsippet, første mann til toppen vinner.

Fantastisk utskikt fra toppen! I det fjerne ser man Mjøsundbrua, hvor sykkelløpet startet fra lørdag. 

Se kart lengre opp for detaljer.

Heliteam lander på toppen av Årbostadtinden.
Her ser vi den karakteristiske snøranda som kun smelter på svært gode sommerer.

Mange valgte å skli nedover denne i stedenfor å gå ned steinrøysa...

... tidligere år har dette vært nokså skummelt og personer har skadet seg under denne "aketuren"...

(Bildet tatt fra midten av snøranda og oppover)

... men i år var snøen myk og fin, og alle hadde god kontroll da de kom seilende nedover.

(Bildet tatt fra midten av snøranda og nedover)

Det har vært en flott og hektisk helg på Andørja. Vi har hatt mange varierte utfordringer gjennom helga. Lite søvn har det også blitt, men Øystein gjorde som en god soldat - sov når han kunne... :-)

Takk for i år!

Tekst og foto: Sverre