Påskeberedskapen 2006

Informasjonsskilt om Norsk Folkehjelp

Også i år feirer medlemmene i Norsk Folkehjelp Harstad påsken på hytta vår på Bjørnhaugen. Gjennomsnittelig vil det være 4-6 mannskaper på hytta. Vår hovedoppgave er å drive beredskap i området Bjørnhaugen - Kongsvikdalen - Melåa. I tillegg representerer vi en trygghet for alle de som har campingvogn på Bjørnhaugen.

På denne siden vil det fortløpende bli lagt ut aktuell informasjon fra vårt arbeide i løpet av påskeuken.

 

Mandag 17.04.06

Påskens siste dag bruker å være travel for oss i NF-Harstad. Ikke bare skal alt utstyret ned og hytta vaskes, men dette er som regel den siste utfartsdagen og skiløypene er blitt harde og glatte etter mange dagers stor utfart.

Norsk Folkehjelp Harstad fikk to oppdrag denne dagen. Først en skadet ankel, og deretter en hjertestans, hvor vi bistod ambulansepersonalet fra Hålogalandssykehuset Harstad.

Kvelden ble avsluttet med et godt måltid på Milano. Det var god stemning og til sammen 10.000 fregner rundt bordet. Takk til alle som bidro! Takk for en flott påske!

Søndag 16.04.06

Teltleir på Steinfjellet!!

I 2006 er det 12 år siden sist gang vi hadde teltleir på Steinfjellet. For de medlemmene som har vært med lenge har dette vært et stort savn. I år tok to gode, gamle folkehjelpsmedlemmer initiativet til å sette opp et eget telt på Steinfjellet, der hvor teltet til stasjon "1-bravo" alltid hadde stått. 

Teltstasjonen ble regnet som en del av beredskapen og var operativ i to døgn.

Bildet viser Inge på fast plass bak teltkassen. Bildet er tatt i den gamle leiren på Steinfjellet og er 10-15 år gammelt.

Lørdag 15.04.06

Nydelig vær, ingen skader og god stemning i solveggen.

Bildet er tatt på Steinfjellet.

Fredag 14.04.06

I dag gjennomførte vi transportoppdrag av utstyr til en gamme som ligger ved femtevann på Melåa. 

På denne måten er Norsk Folkehjelp med å trygge sikkerheten til folk som ferdes i fjellet. Disse gammene står åpne og kan benyttes som ly dersom man kommer ut for dårlig vær i fjellet.

Bildet viser den nye scooteren vår.

Torsdag 13.04.06

Som vanlig en godværsdag. God utfart, men ingen store oppdrag. Vi benyttet dagen til å gjøre litt vedlikehold på hytta. 

Her et bilde hvor vi koser oss og steker vafler på verandaen. På bildet: Svein-Erik, Janne, Geir og Morten. Sverre bak kamera.

Onsdag 12.04.06

Onsdag var den store media-dagen. I dag ble det trykket en flott artikkel om oss i Harstad Tidende. Tre medlemmer ble dessuten intervjuet av TV-Hålogaland. Et intervju som ble sendt på TV tre ganger samme kveld.

Til venstre kan man se hvordan Harstad Tidende presenterte saken i sin avis den 12.04.2006. Tekst/foto: Tina Eilertsen.

Været var nydelig også i dag. Ingen skader.

Tirsdag 11.04.2006

Tirsdagen våknet vi til et nydelig vær. En av mannskapene gikk patrulje til "Holla" i Tverrtindene hvor dette bildet ble tatt. Resten av gjengen koste seg på hytta.

Skiføret var ekstremt hardt denne dagen, noe som førte til stor fare for fallskader, men alle kom seg ned i god behold. Utfarten var middels til tross for en nydelig dag.

Mandag 10.04.2006

Mandagen startet med godt vær, men det skyet etter hvert over. Dette ble en rolig dag på hytta. Utpå kvelden klarnet det opp og vi besluttet å ta oss en tur på Steinfjellet for å ta snøprofiler i alle himmelretningene. Vi var heldige og fikk akkurat med oss de siste solstrålene. Et nydelig syn...

Personene på bildet er Svein Erik, Geir og Kai. Sverre bak kamera.

Snøprofilene konkluderte denne kvelden med liten snøskredfare i området rundt Steinfjellet.

Så en liten solskinnshistorie...

På hytta har vi en Flat coated retriver valp som er 6 mnd gammel. På mandag landet det plutselig en sommerfugl foran snuten på hunden. Sommerfuglen var nok kommet ut litt for tidlig og var nesten helt i svime siden temperaturen bare var noen grader pluss. Han innså nok ikke hvilken fare han befant seg i...

 

...etter at hunden og sommerfuglen hadde sett på hverandre en stund skjedde det uunngåelige... Hunden slo  sommerfuglen i svime med poten!

Situasjonen var kritisk!

Heldigvis skjedde dette rett utenfor Norsk Folkehjelp sin hytte, og de folkehjelperene som observerte det hele slo umiddelbart full alarm!

Vi fraktet den skadde sommerfuglen til et varmere sted, og gav den kjærlig omsorg og varm drikke. Samt at den fikk ligge i sjokkleie med hevede ben i 15 minutter. De fire bena ble forresten talt opp i samme slengen, og ingen manglet.

Etter en stund var den kommet seg betraktelig og sitter her på Geir sin tommel fortsatt litt omtåket.

Til slutt klarte vi til og med å få ut vingene på den. Siden den allerede har "oransje vest" har vi valgt å regne som en av de autoriserte mannskapene og i natt skal den få overnatte inne på hytta. 

Konklusjon: I Norsk Folkehjelp Harstad er vi snille med både mennesker og dyr... :-) 

Søndag 09.04.2006

Stemningsbilde fra Storvann syd - Sætertinden i bakgrunnen I dag har vi hatt en nydelig dag, noe dette stemningsbildet fra Storvann syd kan bevitne. I dag har hatt påskens første oppdrag. Vi fraktet ned en kvinne i 50-årene med mulig brudd i armen. Oppdraget kom fra Polititet.

Ellers kan vi melde om flotte forhold for isfiske og god istykkelse på vannene. På storvann syd var isen 65 cm tykk og av god kvalitet.

Noen var til og med heldige og fikk fisk... :-)