Høstøvelse 16.10.2011

Samøvelse med Harstad Røde Kors Hjelpekorps og Norske Redningshunder

Norsk Folkehjelp Harstad mener god samhandling i den frivillige redningstjenesten er viktig. I Harstad har vi regelmessig kontakt med Norske Redningshunder, Harstad Radio-Relæ Liga og Harstad Røde Kors Hjelpekorps. 16. oktober arrangerte Harstad Røde Kors Hjelpekorps samøvelse for Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp.

En mann var savnet i området Svartdalsåsen. Etterhvert ble to av den savnedes familemedlemmer også meldt savnet. Vi lette altså totalt etter tre personer.

Norske Redningshunder stillte med 4 hundeekvipasjer. Norsk Folkehjelp stillte med 11 mannskaper, hvorav 2 var ungdomsgruppemedlemmer.
Åtte av våre mannskaper hadde ikke mulighet til å stille denne dagen eller var bortreist.

Trykk her for å lese hva Harstad Tidende skrev om øvelsen.

Det ble søkt fra Dalssletta, skytefeltet og fra Folkeparken mot Musvannet. Ulike søksformer ble benyttet i samhandling med Norske Redningshunder.
Sofie (på sin første øvelse) og Hilde.
Mannen som var savnet ble funnet med hund over Musvannet. De to jentene ble funnet i granskogen i nærheten av Grønnkollhytta. Den ene hadde skadet en fot og måtte fraktes ut på båre fra svært ulent terreng. Gamle kunnskaper som båresurring kom igjen til sin rett...
Den "skadde" er satt på høykant og får litt varm drikke før transporten starter.
Den "skadde" ble fraktet ut av skogen og...
...bært mot...
Fjellveien.

 

I Fjellveien ble den "skadde" permittert fra sitt oppdrag.
Pause i en av gapahukene langs fjellveien.
Pause i en av gapahukene langs fjellveien.
Mannskapene på vei nedover Fjellveien.
Etter endt øvelse samlet gjengen seg i Folkeparken, hvor hele øvelsen ble evaluert. Totalt var alle parter fornøyd med øvelsen og innsatsen. Skriftlige evalueringer fra organisasjonene blir sendt til alle parter for å se på mulige forbedringspotensialer.

Ved denne aksjonen hadde vi god sambandsdekning grunnet Norsk Folkehjelp sin repeater som i dag ble plassert på Heggenkollen. Også Norske Redningshunder og Røde Kors benyttet denne under aksjonen. Igjen understrekes viktigheten og ikke minst gevinsten av å kunne samhandle - i dette eksempelet ved at alle organisasjonene nå har lagt inn hverandres frekvenser på sine samband - noe som ikke var vanlig tidligere.

Vi takker Harstad Røde Korps Hjelpekorps for en flott øvelse og ser fram til vinterøvelsen som arrangeres av Norsk Folkehjelp Harstad.

Tekst: Sverre Vigstad - Foto: Ivar Stangnes / Frøydis Frantzen / Sverre Vigstad