Leteaksjon i Folkeparken 05.04.2011

Natt til 05.04.2011 ble vi utkalt av Politiet i Harstad for å bistå i søk etter en savnet person, sist sett i nærheten av Folkeparken i Harstad.

Vi møtte på depotet kl 0545. For å sikre god sambandsdekning innover i Folkeparken, samt mellom Folkeparken og  Harstad sentrum startet vi med å plassere ut en mobil repeater på toppen av Harstadåsen. Her er det Hans Jacob som monterer en glassfiberantenne i toppen av et tre.

Her kan du lese hva Harstad Tidende skrev om aksjonen:

http://www.ht.no/incoming/article444485.ece

http://www.ht.no/article444510.ece

Det hadde tidligere blitt søkt med hund. Innsatsen denne morgenen bestod av mannskaper fra Røde Kors, Sivilforsvaret og Norsk Folkehjelp. Vi fikk tildelt området rundt Travparken. Her gjennomførte vi raskt søk med scooter i skitraseene i området. Totalt stilte vi med 5 personer, hvorav 3 gikk på ski. Dersom aksjonen hadde vedvart utover formiddagen kunne vi supplert med flere mannskaper etter hvert som våre medlemmer fikk sine barn på skole og i barnehage.

Den savnede personen ble funnet litt over kl 0700. Politiet i Harstad roste de frivillige mannskapene for kort responstid og et effektivt utført søk.

Foto og Tekst : Sverre