Pensjonisttur til Abisko 21.10.2006

Sommeren 2006 søkte Norsk Folkehjelp Harstad om økonomisk støtte fra Statkraftfondet for å arrangere en busstur for eldre. Søknaden ble innvilget, noe som gjorde at vi den 21. 10. 2006 tok med oss 30 påmeldte pensjonister    gratis busstur til Abisko i Sverige. Vi var to deltakere fra Norsk Folkehjelp Sanitet Harstad som var med som reiseledere.

Vi leide inn bussjåfør Steinar Robertsen fra Harstad og turen startet fra kaien ved Nor Cargo i Harstad, med noen stopp for å plukke opp deltakerne underveis.

Her ser vi bussen på vei inn til Evenes Truck Stop for å plukke opp den siste reiselederen.

På turen var en av reiselederne guide og fortalte om Norsk Folkehjelp Harstad sin historie gjennom 67 år. I tillegg ble det fortalt litt om folkehjelpsgruppene i Bjerkvik og Narvik og om deres beredskapsområde ved passering av hytta til Norsk Folkehjelp Bjerkvik på Veggfjellet.

Her ser vi spente pensjonister på busstur mot Sverige.

Første stopp var i Bjerkvik, der alle fikk mulighet til å strekke på beina og eventuelt handle litt for å ha med på turen.
Noen av deltakerne på vei mot gatekjøkkenet i Bjerkvik.
Vi er ankommet Abisko. Bildet viser noen av deltakerne på tur mot butikken for å handle.
Vi er kommet tilbake til bussen etter handlig og lange køer inne på butikken i Abisko. Noen av deltakerne benytte anledningen til å spise middag på kafeen.

Deltakerne har fått plassert varene og noen sjekker om alt er kommet med før vi setter turen tilbake til Harstad.

Her er vi ankommet Evenes Truck Stop på vei tilbake til Harstad. Her er hele gjengen samlet foran bussen. Leder i laget sitter på kne foran (større bilde lenger ned).

Norsk Folkehjelp Harstad vil benytte anledningen til å takke alle deltakerne for en flott tur til Abisko. Vi sender dessuten en stor takk til bussjåfør Steinar Robertsen for en flott og behagelig kjøretur. Vi takker også deltakerne som gav oss lov til å legge ut bilder fra turen på vår hjemmeside. 

Stort bilde av deltakerne foran bussen:

Tekst og foto: Ann Jorunn